Dat zijn die mensen vol vragen. Zij die willen weten waarom. Zij die moeilijk voor 1 job kunnen gaan.
Zij die graag bijleren of dingen in vraag stellen. Zij die altijd zien wat er nog beter kan. Zij die er 200% voor gaan. Maar dan misschien plots moe zijn en niet weten waarom. Zij die niet houden van middelmatigheid. Zij die worstelen met erkenning krijgen of vragen.
Moeilijke gevallen en grensverleggers.
Dat zijn de mensen voor wie ik graag werk. Omdat het uitmaakt. Omdat het goed moet zijn.
“Anders moet je het eens aan Annelies vragen.”
Dat is de zin die vaak vooraf gaat aan een eerste contact. Meestal over atypische vragen en de nood aan een andere invalshoek. Anders Annelies.
Ik beschouw mezelf als een moeilijk geval en een grensverlegger. Moeilijk in een hokje te zetten, hoog multipotentialite gehalte.
Uit de talententest van Buckingham komen de volgende sterktes: ideeënvorming, strategisch, actiegerichtheid, relatievorming, input (voortdurend op zoek naar nieuwe informatie).
En bijkomend: beeldhoofd, woordkunstenaar, knipoog, a-typisch denker, constructief kritische vragensteller, maximaliseerder.
Deze waarden zijn belangrijk in mijn werk: authenticiteit, mensgerichtheid, betrokkenheid, efficiëntie en resultaatsgerichtheid.
Ondertussen al lang geleden stuurde iemand mij de TED-Talk door van Emilie Wapnick. Ze heeft het over ‘multipotentialites’: mensen die zeer uiteenlopende interesses hebben en hierdoor niet 1 grote roeping kunnen kiezen. Maar dit zijn ook mensen met 3 uitgesproken eigenschappen.
Idea synthesis: Combineren van ideeën uit totaal verschillende domeinen om iets nieuws te maken.
Rapid learning: Graag leren, vaker iets nieuws leren en ervaring uit andere disciplines meebrengen naar nieuwe contexten.
Adaptability: de mogelijkheid om de rol op te nemen die je in de gegeven situatie nodig hebt.
Met dit profiel heb je het vaak moeilijk. Bedrijven zoeken naar specialisten. En dat ben je nu net niet. Maar wist je dat je wel de eigenschappen hebt om ogen te openen, innovatie te brengen en strategisch te denken? Bekijk het filmpje. Misschien helpt het jou op weg.